Za 11 juni 2022, 20u – O.L.V. van Fatimakerk – Genk
Za 18 juni 2022, 20u – O.L.V. van Troostkerk – Heverlee

Mannenkoor Terpander brengt samen met het Leuvense Cappella Concinite o.l.v. Koen Vits en de Genkse zandkunstenaar Immanuel Boie het hooglied, het “lied der liederen” tot leven. Componist Sybrand Maertens creëerde een buitengewoon klankdecor op basis van orgel met vele oosterse klanken. Live wordt dit aangevuld met trombone (Gert-Jan Schoup), elektrische gitaar (Sascha Heims), sopraan Noriko Yakushiji (de bruid), orgel (Stan van Rompay) en een Joodse Sjofar (ramshoorn).

Dr. Oktaaf Boie, taalkundige en vader van Immanuel, heeft de antieke teksten bewerkt en herschikt onder ‘geloof, hoop en liefde’. Immanuel, ook De Zanderling genoemd, strooit fijn droog zilverzand op een lichtbak en tekent hierin met zijn vingers, volledig in harmonie met de muziek en de teksten.  Dit wonderlijke proces wordt simultaan geprojecteerd op een groot scherm tussen enerzijds het mannenkoor, anderzijds het vrouwenkoor. Met beelden van zand brengen we een onvergetelijke ode aan de liefde!

Met steun van Koor en Stem, de stad Leuven, de stad Genk, ECRU (Geeft kleur aan cultuur) en Vlaanderen (Verbeelding werkt) en DVV Verzekeringen.

Programma

  • Hooglied in zang en zand – Sybrand Maertens (*1997)