Op zaterdag 17 november was het weer zover: de derde zaterdag van de maand november en dus het jaarlijkse themaconcert van de Koninklijke Fanfare De Vrijheidszonen Kinrooi.

Dit jaar stond dat concert in het teken van de honderdste verjaardag van het einde van de eerste Wereldoorlog en kreeg het de naam Achter het Front. Tevens was dit ook het eerste grote themaconcert in De Bunker, de nieuwe fanfarezaal sinds juni dit jaar. Alweer een mijlpaal in de rijke geschiedenis van de fanfare dus.

Het werd een zeer sfeervolle avond met alom bekende liederen waar het publiek kon van genieten. Zo kwam het mannenkoor Terpander uit Leuven de zaal binnen gemarcheerd op de tonen van It’s a long way to Tipperary. Sommige toeschouwers moesten een traantje wegpinken bij het zien van aangrijpende momenten van vrede tijdens de oorlog op de tonen van Stille Nacht. Verder bracht het bovengenoemde mannenkoor ook eigen liederen zoals ‘Loch Lomond’. De liefhebbers van de betere zangkunsten bleven deze avond ook zeker niet onberoerd.

(bron: Het Belang van Limburg)