Op donderdag 10 december om 20.30u brengt het Leuvens Universitair Koor, nu voor het 2de jaar onder leiding van dirigent Koen Vits, zijn kerstconcert ’I wonder as I wander’ in de O.L.V.-Van-Troostkerk (Pakenstraat 65) te Heverlee. De deuren openen om 20u.

Het Leuvens Universitair Koor brengt een gevarieerd programma dat Kerst als intercultureel verbroederingsfeest centraal stelt – door de eeuwen heen! Het LUK zingt zowel muziek van o.a. Felix Mendelssohn en G.P. da Palestrina, maar nodigt de luisteraar tevens uit hedendaagse kerstliederen van Vlaamse bodem te ontdekken met bijvoorbeeld Kurt Bikkembergs. Rode draad door het programma zijn componisten die ‘vreemd gaan’: een Brit die een Vlaams kerstlied bewerkt, een Zwitser die een Engelse carol als inspiratiebron gebruikt,… Het koor werd op orgel begeleid door Peter Jeurissen.

Lees ook een recensie hier.

Programma

 • Rise up, shepherd, and follow – John Rutter (*1945)
 • The Virgin Mary had a Baby Boy – Jan Coeck (*1950)
 • The gift to be simple – Bob Chilcott (*1955)
 • Kyrie uit Missa Gabriel Archangelus – Giovanni Pierluigi da Palestrina (1525-1594)
 • Quelle est cette odeur agréable – David Willcocks (1919-2015)
 • Three carols – Carl Rütti (*1949)
 • Det är en ros utsprungen – Jan Sandström (*1954)
 • Agnus Dei uit Missa Gabriel Archangelus – Giovanni Pierluigi da Palestrina (1525-1594)
 • Stille Nacht – Kurt Bikkembergs (*1963)
 • Cradle Song – John Rutter (*1945)
 • Les Anges – Bob Chilcott (*1955)
 • Flemish Carol – John Rutter (*1945)
 • Jingle Bells – Ben Parry (*1965)
 • The First Nowell – Mack Wilberg (*1955)